Jdi na obsah Jdi na menu
 


19. týden 2010

10. 5. 2010

Týdenní e-horoskopy pro 19. týden od 10.5. do 16.5. 2010

Vypracovala Naďa Šmídová
telefon  603 422 219
e-mail: nadamagic@seznam.cz
http://horoskopynadasmidova.mysteria.cz/
http://www.webpark.cz/nadasmidova/


 

Slunce
prochází znamním Býka.
Do následného znamení Blíženců vstoupí 21.5. v 5:50hod


Merkur
je ve znamení Býka.
V neděli 18.4. v 5:52hod se otočil do retrográdního směru.
Couvat bude až do středy 12.5. kdy v 00:36hod opět nabere přímý směr.
Co může způsobovat zpětný pohyb Merkura ?
Pořádný zmatek...
Merkur je totiž planeta komunikace, intelektu, a při retrográdním pohybu se dá předjímat, že od chaosu a nedorozumění v rozhovorech se můžeme potkávat i se zmatky při cestování, může nás občas pozlobit i elektrotechnika, počínaje mobily a konče počítači.
Bude dobré si ráno i přivstat, zejména pokud jezdíte vlastnínm vozem neb když ho nenastartujete, budete muset do zaměstnání zvolit jinou alternativu přesunu...
Jak tomu předejít ?
Na nic nespěchat, provádět např. pravidelnou údržbu PC, kontrolovat  stav baterky u vozu, prověřit si spoj, či pečlivě plánovat trasu, když budeme cestovat..etc
Opatrní buďte ale hlavně při všech finančních transakcích
a při řešení majetkových záležitostí,
zejména při koupi, prodeji či renovovaci bytu, nemovitosti.
Pokud obchodujete, překontrolujte si pečlivě stav nakupovaného zboží, a nebudete-li si jisti jeho kvalitou, vyplatí se vám najmout si odborníka.
Ale období retrográdního pohybu Merkura v Býku má i své pozitivum. Dává nám příležitost přehodnotit, co má pro nás má v životě skutečnou hodnotu.
Merkur bude retrográdní až do 12.5.2010  a kromě výše napsaného, nám může znepříjemnit život, ba pořádně "zatopit", pokud se budeme spoléhat na informace z "druhé ruky"...
V Býku setrvá až do 10.6.
Tento den v 7:41hod vstoupí do znamení Blíženců.


Venuše.
je ve znamení Blíženců
a setrvá zde do 20.5. kdy 3:06hod vstoupí do znamení Raka.


Mars
je ve znamení Lva.
Z jeho energie budou čerpat Lvi až do 7.6.2010 !!!


Jupiter
putuje ve znamení Ryb 
a zde setrvá do 6.6. kdy v 6:48hod vstoupí do znamení
Berana... 
Díky retrográdnímu pohybu se opět do znamení Ryb
vrátí 9.9.2010 v 4:31hod
a zde setrvá až do 22.1.2011 kdy v 18:42hod vstoupí opět do znamení Berana.
Na jeho opětovnou přízeň si následně budou muset Rybičky počkat až do roku 2011...
Tak se Rybky ""vzbuďte"" předčasně ze zimního spánku,
ať toto blahodárné období neprolelkujete !

 

Saturn
je ve znamení Vah.
13.1.2010 se Saturn otočil do retrográdního směru, a opět se vrátí do znamení Panny 7.4.2010 v 17:31hod, kde setrvá do 21.7.2010.
Tento den v 16:28hod opět vstoupí do znamení Vah.
30.5. se Saturn v Panně v 19:59hod otočí, a opět nabere přímý směr.

 
 
Uran putuje znamením Ryb.

Neptun je ve Vodnáři.

Pluto
je ve znamení Kozoroha.
7.4. v 3:01hod se otočil do retrográdního směru,
a couvat bude až do 14.záři 2010...
Firmy, ale i vládní organizace mohou zaznamenat jakési zpomalení,
takže když něco budete požadovat na úřednících povšechně,
obrňte se trpělivostí, neb si budou dávat ""na čas"...
Dokonce nelze vyloučit, že nastane malý chaos v zákonodárství,
i např. okolo finančních či daňových předpisů.
Mnoho věcí bude odkládáno, neřešeno, takže může nastat např. situace, že vy uplatníte daňovou úlevu či vrácení přeplacení daní,
ale stát s řešením nebude pospíchat.
Anebo podáte nějakou žádost, ale na odpověď budete muset velmi trpělivě čekat hodně dlouho.
Anebo nějaký "chytrolín" přijde na mezeru v zákoně, opomenutí,
a stát bude vyzván k vrácení nějakých plateb, anebo nebude moci uplatňovat zákony v plném rozsahu pro chybu, opomenutí, které jim neumožní kontrolu.. těch možností je mnoho.
Pluto má totiž moc ba schopnost vytáhnout na světlo nešvary...
Takže asi občas při zprávách zalapeme po dechu, a řekneme si...
"...jak je tohle vůbec možné..?!?!?"""

 
V pátek 14.května v 3:04hod doputuje Luna na stejný stupneň jako se bude v daném okamžiku nacházet Slunce,
nastane tedy Novoluní v Býku.
Naše pozornost se nejvíc začne soustředit na materiální jistoty,
na to, co nám chybí a na to co skutečně máme.
Je to tedy vhodný čas pro malou životní inventuru.
V duchu se tedy zamyslete nad tím, co opravdu potřebujete
a naopak co by bylo dobré ze života vytěsnit.
Berte to jako šanci odložit zbytečnosti,
se kterými se vláčíte životem
a zabírají v něm zbytečně místo...
Ale to můžete uplatnit i doma, zejména to mířím na ty,
kteří doposud neoabsolvovali jarní úklid.
Možná budete překvapeni, kolik zbytečností se vám povaluje někde ve sklepě nebo na půdě !
Více se dočtete u svého Slunečního znamení.
Pokud znáte umístění svého Ascendentu, přečtěte si i text tohoto znamení.

  

 

 

 

 

A

Beran (21.3. - 21.4.)

První znamení zvěrokruhu, základní ohnivé.
Vládcem  znamení je Mars - polarita Yang.

V porovnání s vámi bude piraňa v první polovině týdne mírumilovný tvoreček. Vy totiž budete mít tendenci k bezcitnému chování, mnozí budete schopni doslova šlapat po citech intimního protějšku, a jakýkoliv náznak něžnosti okamžitě zesměšníte.  Dá se napsat, že k nepříteli byste se otočili zády, zato na svoji drahou polovičku budete mít tendenci útočit z očí do očí ! Obrat v životě vám přinese v druhé polovině týdne NOVOluní v Býku. Může to být pro vás dokonce nový start, neb budete mít nejen skvělé nápady, ale dostanete i příležitost zvýšit si svoje přijmy. Jste-li nespokojeni se svým platem, využijte zejména dny okolo pátku a požádejte o jeho zvýšení, jste-li nespokojeni s pracovním zařazením, mnozí dostanete nejednu příležitost uplatnit ve větší míře profesní um, svoje dovednosti.


B

Býk (22.4. - 21.5.)

Druhé znamení zvěrokruhu, fixní zemské.
Vládce Venuše - polarita Yin

První polovina týdne je vhodná pro radikální úklid  ve vaší dušičce, pořádek byste si měli udělat i ve svých názorech, ale také v partnerství. Zejména ti, kteří žijí nějakým očekáváním lepšího, zejména v partnerství, manželství, nevylučuji, že to bude počátek konce vašeho stávajícího nevyhovujícího vztahu. V pátek v noci, přesně v 3:04hod SELČ totiž nastane NOVoluní ve vašem znamení a pobídne vás nejen k tomu, abyste si udělali jasno ve svých financích a majetku povšechně, ale také v citové oblasti. Zejména narození okolo  14.5. uberou ze svých požadavků a v jakýchkoliv nesrovnalostech nabídnete protějšku kompromis. Pokud ale vaše drahá polovička nepřistoupí na vaše návrhy, začnete naprosto vážně zvažovat rozchod. Ti, kteří okolo NOVoluní, tedy pátku slaví narozeniny, mají před sebou skvělých 365 dní, ve kterých dostanete příležitost začít v mnoha oblastech svého života nanovo. Také se připravte na to, že budete daleko víc sentimentální, a velmi se budete snažit upevnit rodinná pouta.


C

Blíženci (22.5. - 21.6.)

Třetí znamení zvěrokruhu, proměnlivé vzdušné.
Vládu drží Merkur - polarita Yang

Ačkoliv jste povšechně optimistické osůbky, v první polovině týdne ve vás propukne žárlivost obrovského rozsahu.  Svoji nejistotu a podezření si bude zdůvodňovat velmi nelogickými a nepravdivými závěry, ale co bude naprosto fataální - nic si nedáte vymluvit. Dokonce mnozí velmi drsným způsobem od sebe nejednou odeženete svoji drahou polovičku, a to se týká i sexu, který klidně odmítnete jako trest, ale váš intimní protějšek nebude vůbec tušit, proč se chováte tak hrubě, bezcitně. Jak se ale bude blížit páteční NOVoluní v Býku, začnete zvážovat, kolik času věnujete svým potěšením, zda se nedržíte v některých oblastech poslední obdoboí až příliš "při zdi", nevyjímaje sex. Zamyslete se ale hlavně nad tím, jak velkou odpovědnost občas na sebe berete, zda vůči nějakému člověku nejste až příliš tolerantní a hlavně vstřícní, třebas pravidelnými finančními půjčkami, a přitom se vy sami následně musíte uskromnit.


D

Rak (22.6. - 21.7.)

Čtvrté znamení zvěrokruhu, základní vodní.
Vládce Luna - polarita Yin

Konstelace rozehrají v první polovině týdne ve vašem partnerství, manželství boj o nádvládu, moc, kde nebude ale nikdo vítězem. Výslednicí může být opakující se nepříjemná situace, kdy večer ve vašem bytu budou sedět dvě citově zraněné osůbky, které budou dlouho do noci přemýšlet, kde se ve vašem vztahu vzalo tolik zloby. Přitom jste osůbky, pro které je velmi důležitá rodinná stabilita a hlavně pohoda povšechně. Nadcházející páteční NOVoluní v Býku vám dá příležitost vyhladit třecí plocha a hlavně naplánovat si rozpočet domácnosti na další období. Zejména pracujete-li pro velkou firmu, zvažujte, zda vaše precizní práce nezvyšuje zaměstnavateli notně obrat, ale vy domů nosíte jenom "almužnu". Pokud začnete mít pocit, že firma vás nějak šidí, začněte okolo odměny, platu, která vám dle vašeho mínění naleží, ve čtvrtek či v pátek diplomaticky, ale nekompromisně vyjednávat ! 


E

Lev (22.7. - 22.8.)

Páté znamení zvěrokruhu, fixní ohnivé.
Vládne Slunce - polarita Yang

V první polovině týdne se snažte potlačit vztek, hněv, protože si v bojové náladě můžete přivodit úraz, minimálně vás občas začne pobolívat žaludek, anebo zaznamenáte poruchy trávení. Zejména popadne-li vás žárlivost či sebemenší podezření, dejte si okamžítě studenou sprchu, protože pouze ledová voda zklidní vaši horkou hlavu.
Velkou oporou vám budou dny okolo pátečního NOVoluní v Býku. Budete naprosto přesně vědět, co chcete, a hned to s úspěchem dokážete zrealizovat. Nezapomeňte ani na kariéru, neb máte možnost vybudovat si trvalý, solidní základ pro budoucnost, a hlavně si zlepšit i svoji profesní pověst !

 

F

Panna (23.8. - 22.9.)

Šesté znamení zvěrokruhu, proměnlivé zemské.
Vládcem je Merkur - Yin

 

Hysterickými výbuchy či bouchnutím pěstí do stolu ničeho v první polovině týdne nedosáhnet. Naopak byste se sami sebe měli zeptat, co ve vás vyvolává bojovnou náladu, vztek. Např. čerstvě zamilovaní od sebe totiž s ledových chladem klidně odeženou osůbku, pro kterou byste ještě minulý týden byli ochotni dýchat. Rozumější bude, když jasně řeknete , že nemáte náladu, a chcete být sami, nemyslíte ?
Vždy je užitečné vědět, že se na druhé či konkrétního člověka můžete spolehnout a to po všech stránkách. Jenže ve dnech okolo pátečního NOVoluní v býku se to obrátí, a vy se budete muset díky nějaké události zamyslet, zda se druzí mohou spolehnout na vaše názory a rady. Tento NOV ale mnohých probudí můza tvůrčí "inspirace"...takže konečně poznáte co ve vás tiše dříme !


G

Váhy (23.9. - 23.10.)

Sedmé znamení zvěrokruhu, základní vzdušné.
Toto znamení  ovládá Venuše Večernice  - polarita Yang

Na domácí půde se v první polovině týdne budete opakovaně potkávat s neklidem a výbušnou atmosférou, kterou ale navodíte vy sami. Svým hněvem mnozí pořádně vylekáte svoji drahou polovičku, a přitom vám nikdo nezkřiví ani vlásek. Proto když se váš protějšek a ostatní členové rodiny budou snažit vyklidit bitevní pole, prostě se od vás začnou držet v bezpečné vzdálenosti, neptejte se kam a proč odchází. Dozvěděli byste se, že na bitevním poli, kde pořád něco bouchá se bydlet prostě nedá ! Pomůže vám a to velmi, páteční NOVoluní v Býku. Posílí totiž nejen vaši jistotu v materielní oblasti, ale může nastat i jakýsi partnerský zlom. Pokud se tedy poslední dobou často vaše rozhovory s intimním protějškem vyhrocovaly ke konfliktům, situace se zklidní, opět spolu začnete klidně a věcně komunikovat, a jak to bývá po bouři, pročistí se mezi vámi vzduch, a vy k sobě naleznete smyslnější ""intimní"" cestičku.


H

Štír (24.10. - 22.11.)

Osmé znamení zvěrokruhu, fixní vodní.
Vládcem  znamení je Pluto, spoluvládce Mars - polarita Yin

Hlídejte si velmi ostražitě v první polovině týdne svůj slovník a kontrujte jízlivé poznámky na adresu intimního protějšku. Vaše žárlivost možná nabere takové intenzity, že kdyby to bylo možné, dáte svojí drahé polovičce kouli na nohu. Jenže když to s citovými výbuchy přeženete, obrátí se to proti vám, neb mnohým začne být často nevolno. Žaludek společně s bolestí hlavy vám totiž vyšlou avizo, že byste se konečně měli zklidnit. Ale dny okolo pátečního NOVoluní v Býku vám nachystá nejedno příjemné překvapení. Může to být prvotně v podobě možnosti investování. Zejména muži by měli dát na rady a podporu ženy potažmo žen ve své blízkosti ! Nezadaní dostanou nejen okolo pátku, ale i následných 14 dní nejednu příležitost k seznámení, a k vybudování stabilního vztahu. Nu, a zadaní si připomenou, proč spolu s intimním protějškem žijí, a možná se i zastydíte za své řádění v prvních dnech tohot týdne.


I

Střelec (23.11. - 21.12.)

Deváté znamení zvěrokruhu, proměnlivé ohnivé.
Vládcem je Jupiter - polarita Yang

Mnozí budete počátkem týdne dělat dojem, že chcete zapomenout na všechny projevy lásky, a místo toho za sebe necháte rozhodovat svého vnitřního dikrátora, který nebere ohledy na nikoho. Tak si hlídejte, ať se sami sobě nevymknete kontrole. V opačném případě vše romantické, co jste prožili s intimním protějškem může být uprostřed týdne již minulostí! V druhé polovině týdne se díky NOVoluní v Býku vyjasní nesrovnalosti s kolegy či nadřízenými, atmosféra mezi vámi se zklidní, a ten klid se přenese i do vašeho intimního vztahu. Mnohým se dokonce naskytne příležitost k zajímavějšímu a finančně lukrativnějšímu zaměstnání. Takže nejste-li ve stávající profesi spokojeni, nejen dnes, ale i další dva týdny dostanete možnost vše změnit ! Je totiž možné, že nespokojenost s prací byla prapůvodcem i vašich partnerských rozmíšek, takže změnou "zabijete dve mouhy jednou ranou" !

 

J

Kozoroh (22.12. - 20.1.)

Desáté znamení zvěrokruhu, základní zemské.
Vládcem je Saturn - polarita Yin

I přesto, že jste povšechně mirumilovní tvorečkové, počátkem týdne z vás konstelace vytvoří osůbky, které budou ochotny jako Kudlanka nábožná ukousnout svým nejbližším virtuelně i hlavu, jen abyste si dokázali, že jste na domácí půdě pány vy. Tak se pořádně kontrolujte, protože když to v něčem přepísknete a následné dny si vzpomenete na svoje řádění, nebudete vědět, kam se schovat, jak se budete stydět.
Pravdou je ale i to, že dny okolo pátečního NOVoluní v Býku vám opětovně připomenou, že je pro vás důležitá nejen úspěšná kariéra, ale i nějaký koníček, záliba na odreagování. Můžete začít tím, že se vše nebude točit okolo peněz, vaší kariéry, ale podřídíte se srdci a tomu, co vás dělá šťastnými. Toužíte-li po rozšíření rodiny o dalšího potomka, máte okolo pátku nejlepší období roku pro početí ! Pokud jste nezadaní mějte od čtvrtka do soboty oči otevřené, nez lze předjímat milostné dobrodružství, ze kterého se postupně vyvine velmi stabilní vztah !

 


K


Vodnář (21.1. - 18.2.)

Jedenácté znamení zvěrokruhu, fixní vzdušné.
Vládu drží Uran, spoluvládce je Saturn - polarita Yang

Počátkem týdne dojde mezi vámi a intimním protějškem opakovaně k vypjaté situaci, která vždy vygraduje v ostřejší slovní výměnu, a vy  budete nuceni zrevidovat svůj žebříček hodnot, ujasnit si, čeho jste ochotni se vzdát, a naopak, co pro vás má hodnotu nejvyšší. Vy totiž budete vnímat vše jinak. Domov potažmo intimního partnera začnete brát jako omezení, dokonce mnozí začnete vykřikovat do éteru, že jste vězni, a přitom v hloubi duše moc dobře víte, že jste originální jedinci, kteří spoustat nejdou stejně, jako nejde spoutat vítr!
Ve dnech okolo pátečního NOVoluní prohledejte svůj byt, dům, a to od sklepa až po půdu. Asi budete velmi překvapeni, kolik věcí jste nashromáždili za poslední měsíce. Tak se zbavte veškerého nepotřebného harampádí, a pokud naleznete dle vašeho mínění ""poklad", ujistěte, že se nejedná o naprosto bezcenný drek !


L


Ryby (19.2. - 20.3.)

Dvanácté znamení zvěrokruhu, proměnlivé vodní.
Vládu drží Neptun, spoluvládce je Jupiter - polarita Yin

Zkraje týdne si dejte pozoz na jízlivosti a slovní rýpavost, neb tím můžete vyostřít atmosféru ve vašem partnerství k neúnosnosti. Jakýkoliv názor intimního protějšku zašlapete virtuelně do země ještě dřív, než stačí dokončit větu. Mnozí budete dělat dojem, že ohleduplnost a laskavost  jste poslali na dovolenou, a jde vám jenom o to, získat moc nad intimním protějškem, mít pravdu i za cenu ostré hádky. Přitom se budete dohadovat o naprosté nepodstatné maličkosti ! Skvělou šanci vám přinese páteční NOVoluní v Býku. NOV je totiž vždy počátkem něčeho nového, a vám umožní najít jiný přístup nejen k intimnímu protějšku, ale např. i k sourozencům, sousedům, k lidem ve vašem nejbližším okolí. Ale bude rozumné si dopředu velmi opatrně rozmyslet, kam, potažmo ke komu svoje odpuštění a velkorysost nasměrujete. Povšechně jste totiž velmi soucitné znamení, ale někteří lidé ve vaší blízkosti si vaše vstřícné gesto na usmířenou nezaslouží. Rozdávejte svoje city proto pouze mezi osůbky, u kterých máte stoprocentní jistotu, že vás nijak nezneužívají !